Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tejszínes kókusztorta

4x      2x   0.0x
Tejszínes kókusztorta recept

Tejszínes kókusztorta recept

Hozzávalók:

  • 10 nagy szelethez:
  • a kókuszlaphoz:
  • 10 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • a tepsi kikenéséhez:
  • Rama
    margarin
  • liszt
  • a kókuszkrémhez:
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 9 lap zselatin
  • 6 dl tejszín
  • az oldalára:
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • a tetejére:
  • 1 dl tejszínből vert kemény hab
  • 6-8 dkg étcsokoládé



  

Elkészítés:

5 tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verünk, majd a kókuszreszelék felét lazán beleforgatjuk. Egy sütőlapot vagy a gáztepsi hátoldalát enyhén bevajazzuk és meglisztezzük. A kókuszos massza felét ráhalmozzuk, és kenegetve kb. 2 centi magas, 21 centi átmérőjű kerek lappá formáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A sütőből kivéve a kókuszlapot széles pengéjű késsel azonnal leemeljük, máskülönben odaragad. Ezután a tésztát zsírpapírra fektetjük. Ugyanígy sütjük meg a massza másik felét is, miközben a maradék tojásfehérjét, cukrot és kókuszreszeléket a következő két laphoz összekeverjük, majd ezeket is megsütjük. A lisztet a cukorral meg egy kevés tejjel simára dolgozzuk, azután a többi tejet is beleöntjük. Szüntelenül kevergetve fölforraljuk, és 2-3 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva a kókuszreszeléket is hozzáadjuk, majd hagyjuk kihűlni. A zselatinlapokat egy lábasban hideg vízbe áztatjuk. Fontos, hogy a lapokat egyesével rakjuk a vízbe, mert így oldódnak majd a legjobban. Amikor a zselatin meglágyult, a vizet leöntjük róla, kissé ki is nyomkodjuk. Utána tűzre tesszük, és kis lángon, kevergetve föloldjuk. A tejszínből kemény habot verünk, amiből először egy keveset az olvasztott zselatinnal meg a sűrű kókuszkrémmel összekeverünk, végül a többi tejszínhabot is óvatosan beleforgatjuk. Egy 21 centi átmérőjű tortakarikát tányérra fektetünk, és zsírpapírral körben kibéleljük úgy, hogy a peremén magasabb legyen, mert a tortánk a formánál magasabb lesz. Az aljára óvatosan - nehogy eltörjük - egy kókuszlapot fektetünk, amire szűk egyharmadnyi krémet simítunk. A rétegezést úgy folytatjuk, hogy a tetejére a negyedik kókuszlap kerüljön. A kész tortáról a karikát óvatosan leemeljük, és a papírt is lehúzzuk. Az oldalát a maradék krémmel körbekenjük és a kókuszreszelékkel megszórjuk. Hűtőszekrényben kb. 1 órát dermesztjük, végül tejszínhabbal meg reszelt csokoládéval díszítve tálaljuk. Forró vízbe mártott késsel 10 nagy szeletre vághatjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!