Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Tejszínes kókusztorta
4x
2x
0.0x
Tejszínes kókusztorta recept
Hozzávalók:
- 10 nagy szelethez:
- a kókuszlaphoz:
- 10 tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- 30 dkg kókuszreszelék
- a tepsi kikenéséhez:
- Rama margarin
- liszt
- a kókuszkrémhez:
- 3 evőkanál finomliszt
- 10 dkg cukor
- 3 dl tej
- 6 dkg kókuszreszelék
- 9 lap zselatin
- 6 dl tejszín
- az oldalára:
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- a tetejére:
- 1 dl tejszínből vert kemény hab
- 6-8 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
5 tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verünk, majd a kókuszreszelék felét lazán beleforgatjuk. Egy sütőlapot vagy a gáztepsi hátoldalát enyhén bevajazzuk és meglisztezzük. A kókuszos massza felét ráhalmozzuk, és kenegetve kb. 2 centi magas, 21 centi átmérőjű kerek lappá formáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A sütőből kivéve a kókuszlapot széles pengéjű késsel azonnal leemeljük, máskülönben odaragad. Ezután a tésztát zsírpapírra fektetjük. Ugyanígy sütjük meg a massza másik felét is, miközben a maradék tojásfehérjét, cukrot és kókuszreszeléket a következő két laphoz összekeverjük, majd ezeket is megsütjük. A lisztet a cukorral meg egy kevés tejjel simára dolgozzuk, azután a többi tejet is beleöntjük. Szüntelenül kevergetve fölforraljuk, és 2-3 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva a kókuszreszeléket is hozzáadjuk, majd hagyjuk kihűlni. A zselatinlapokat egy lábasban hideg vízbe áztatjuk. Fontos, hogy a lapokat egyesével rakjuk a vízbe, mert így oldódnak majd a legjobban. Amikor a zselatin meglágyult, a vizet leöntjük róla, kissé ki is nyomkodjuk. Utána tűzre tesszük, és kis lángon, kevergetve föloldjuk. A tejszínből kemény habot verünk, amiből először egy keveset az olvasztott zselatinnal meg a sűrű kókuszkrémmel összekeverünk, végül a többi tejszínhabot is óvatosan beleforgatjuk. Egy 21 centi átmérőjű tortakarikát tányérra fektetünk, és zsírpapírral körben kibéleljük úgy, hogy a peremén magasabb legyen, mert a tortánk a formánál magasabb lesz. Az aljára óvatosan - nehogy eltörjük - egy kókuszlapot fektetünk, amire szűk egyharmadnyi krémet simítunk. A rétegezést úgy folytatjuk, hogy a tetejére a negyedik kókuszlap kerüljön. A kész tortáról a karikát óvatosan leemeljük, és a papírt is lehúzzuk. Az oldalát a maradék krémmel körbekenjük és a kókuszreszelékkel megszórjuk. Hűtőszekrényben kb. 1 órát dermesztjük, végül tejszínhabbal meg reszelt csokoládéval díszítve tálaljuk. Forró vízbe mártott késsel 10 nagy szeletre vághatjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!