Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tejszínes sárgadinnyetorta

2x      1x   0.0x
Tejszínes sárgadinnyetorta recept

Tejszínes sárgadinnyetorta recept

Hozzávalók:

  • 8 szelethez:
  • 2 csomag (4 lapos) réteslap
  • 2 evőkanál olaj
  • 2,5 dkg zselatinpor
  • 1 fél (60-70 dkg) sárgadinnye
  • 6 dl tejszín
  • 2 dl joghurt
  • kb. 4-6 evőkanál porcukor
  • a tetejére:
  • porcukor



  

Elkészítés:

Az egyik csomag réteslapot kiterítjük - nem kell lapjaira szedni -, és 4, egyenként 18 centi átmérőjű kerek lapot szabunk ki belőle; legegyszerűbb, ha ollóval körbevágjuk. Ezeket fóliával bélelt tepsire fektetjük, a tetejüket olajjal megkenjük, és előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C) kb. 5 perc alatt aranysárgára sütjük. A másik csomag tésztát ugyanígy készítjük el. A zselatinport 2 deci vízben addig melegítjük, amíg áttetszővé nem válik. A sárgadinnyét meghámozzuk, magjait kikaparjuk, és a húsát először vékony szeletekre, majd kis kockákra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a joghurttal simára keverjük, a porcukorral ízesítjük, végül kevergetve a zselatint is belecsorgatjuk. Miután a krém gyorsan megdermed, azonnal hozzákezdünk a torta töltéséhez. Nagy tányérra - de az a tál is jó, amin majd a tortát tálaljuk - egy megsült kerek réteslapot fektetünk. A tejszínes krémmel megkenjük, dinnyekockákkal megszórjuk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból futja. A tetejére réteslapnak kell kerülnie. A tortát hűtőszekrényben 2-3 órán át állni hagyjuk, tálaláskor porcukorral megszórjuk. Forró vízbe mártott késsel nagyobb cikkekre szeleteljük föl.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!