Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Tejszínes sárgadinnyetorta
2x
1x
0.0x
Tejszínes sárgadinnyetorta recept
Hozzávalók:
- 8 szelethez:
- 2 csomag (4 lapos) réteslap
- 2 evőkanál olaj
- 2,5 dkg zselatinpor
- 1 fél (60-70 dkg) sárgadinnye
- 6 dl tejszín
- 2 dl joghurt
- kb. 4-6 evőkanál porcukor
- a tetejére:
- porcukor
Elkészítés:
Az egyik csomag réteslapot kiterítjük - nem kell lapjaira szedni -, és 4, egyenként 18 centi átmérőjű kerek lapot szabunk ki belőle; legegyszerűbb, ha ollóval körbevágjuk. Ezeket fóliával bélelt tepsire fektetjük, a tetejüket olajjal megkenjük, és előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C) kb. 5 perc alatt aranysárgára sütjük. A másik csomag tésztát ugyanígy készítjük el. A zselatinport 2 deci vízben addig melegítjük, amíg áttetszővé nem válik. A sárgadinnyét meghámozzuk, magjait kikaparjuk, és a húsát először vékony szeletekre, majd kis kockákra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a joghurttal simára keverjük, a porcukorral ízesítjük, végül kevergetve a zselatint is belecsorgatjuk. Miután a krém gyorsan megdermed, azonnal hozzákezdünk a torta töltéséhez. Nagy tányérra - de az a tál is jó, amin majd a tortát tálaljuk - egy megsült kerek réteslapot fektetünk. A tejszínes krémmel megkenjük, dinnyekockákkal megszórjuk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból futja. A tetejére réteslapnak kell kerülnie. A tortát hűtőszekrényben 2-3 órán át állni hagyjuk, tálaláskor porcukorral megszórjuk. Forró vízbe mártott késsel nagyobb cikkekre szeleteljük föl.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!