Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tejszínes túrótorta

3x      2x   0.0x
Tejszínes túrótorta recept

Tejszínes túrótorta recept

Hozzávalók:

  • 16 szelethez:
  • az omlós tésztához:
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • a piskótához:
  • 2 tojás
  • 2 csapott evőkanál cukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 kiskanál kakaópor
  • a töltelékhez:
  • 6-8 dkg mazsola
  • 30 dkg tehéntúró
  • fél citrom reszelt héja
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpozott evőkanál zselatinpor
  • 4 dl tejszín
  • a megkenéséhez:
  • 1 púpozott evőkanál sárgabaracklekvár
  • a díszítéshez:
  • 1 kiskanál zselatinpor
  • 2 dl tejszín
  • néhány citromkarika
  • 5-5 dkg pörkölt mogyoró és étcsokoládé



  

Elkészítés:

Az omlós tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a piskótát: a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásos masszát laza mozdulatokkal egymásba forgatjuk, közben a kakaós lisztet is beleszórjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, egy 24 centi átmérőjű tortakarikát ráteszünk, és körberajzoljuk. A piskótamasszát a közepére halmozzuk, majd egyenletesen, a kör nagyságának megfelelően szétkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 15 percig sütjük. A papírt még forrón lehúzzuk róla, és a tésztát a tortakarikával kiszúrjuk, így leesik a túlfolyt rész. Az omlós tésztát ugyancsak kör alakúra lapítjuk, változatlan lánggal kb. 18 percig sütjük, még melegen kiszúrjuk. A töltelékhez a mazsolát annyi vízben, amennyi ellepi, felforraljuk, levében hűlni hagyjuk, végül jól lecsöpögtetjük. A túrót szitán áttörjük, a citromhéjjal, a porcukorral meg a vaníliás cukorral ízesítjük, a mazsolát hozzáadjuk. A zselatint 1 deci hideg vízben néhány percig duzzasztjuk, utána kevergetve addig melegítjük, amíg föloldódik. Kissé hűlni hagyjuk, ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük. Utóbbit a túrókrémbe keverjük, az olvasztott zselatint belecsorgatjuk. Az omlós tésztát a tortakarikába tesszük, baracklekvárral megkenjük. A túrókrém felét rásimítjuk, a piskótalapot ráfektetjük, majd a maradék túrókrémmel megkenjük. Hűtőszekrényben 2-3 órán át dermesztjük, utána forró vízbe mártott késsel körbevágjuk, a formát a tortáról leemeljük. A díszítéshez a zselatint fél deci vízben föloldjuk, majd a kemény habbá vert tejszínbe csorgatjuk. A felét a torta oldalára és tetejére kenjük, a többit csillagcsöves habzsákba töltjük és a tetejére nyomjuk. A karikákra szelt citromot kis cikkekre vágjuk, a tortát ezzel díszítjük. A mogyorót meg az étcsokoládét durvára vágjuk, és körben a torta oldalára tapasztjuk. l órára hűtőbe tesszük, hogy a díszítés is megszilárduljon.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!