Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Tejszínes túrótorta
3x
2x
0.0x
Tejszínes túrótorta recept
Hozzávalók:
- 16 szelethez:
- az omlós tésztához:
- 5 dkg cukor
- 10 dkg Rama margarin
- 15 dkg finomliszt
- 1 tojássárgája
- fél citrom reszelt héja
- a piskótához:
- 2 tojás
- 2 csapott evőkanál cukor
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 kiskanál kakaópor
- a töltelékhez:
- 6-8 dkg mazsola
- 30 dkg tehéntúró
- fél citrom reszelt héja
- 2-3 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 púpozott evőkanál zselatinpor
- 4 dl tejszín
- a megkenéséhez:
- 1 púpozott evőkanál sárgabaracklekvár
- a díszítéshez:
- 1 kiskanál zselatinpor
- 2 dl tejszín
- néhány citromkarika
- 5-5 dkg pörkölt mogyoró és étcsokoládé
Elkészítés:
Az omlós tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a piskótát: a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásos masszát laza mozdulatokkal egymásba forgatjuk, közben a kakaós lisztet is beleszórjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, egy 24 centi átmérőjű tortakarikát ráteszünk, és körberajzoljuk. A piskótamasszát a közepére halmozzuk, majd egyenletesen, a kör nagyságának megfelelően szétkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 15 percig sütjük. A papírt még forrón lehúzzuk róla, és a tésztát a tortakarikával kiszúrjuk, így leesik a túlfolyt rész. Az omlós tésztát ugyancsak kör alakúra lapítjuk, változatlan lánggal kb. 18 percig sütjük, még melegen kiszúrjuk. A töltelékhez a mazsolát annyi vízben, amennyi ellepi, felforraljuk, levében hűlni hagyjuk, végül jól lecsöpögtetjük. A túrót szitán áttörjük, a citromhéjjal, a porcukorral meg a vaníliás cukorral ízesítjük, a mazsolát hozzáadjuk. A zselatint 1 deci hideg vízben néhány percig duzzasztjuk, utána kevergetve addig melegítjük, amíg föloldódik. Kissé hűlni hagyjuk, ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük. Utóbbit a túrókrémbe keverjük, az olvasztott zselatint belecsorgatjuk. Az omlós tésztát a tortakarikába tesszük, baracklekvárral megkenjük. A túrókrém felét rásimítjuk, a piskótalapot ráfektetjük, majd a maradék túrókrémmel megkenjük. Hűtőszekrényben 2-3 órán át dermesztjük, utána forró vízbe mártott késsel körbevágjuk, a formát a tortáról leemeljük. A díszítéshez a zselatint fél deci vízben föloldjuk, majd a kemény habbá vert tejszínbe csorgatjuk. A felét a torta oldalára és tetejére kenjük, a többit csillagcsöves habzsákba töltjük és a tetejére nyomjuk. A karikákra szelt citromot kis cikkekre vágjuk, a tortát ezzel díszítjük. A mogyorót meg az étcsokoládét durvára vágjuk, és körben a torta oldalára tapasztjuk. l órára hűtőbe tesszük, hogy a díszítés is megszilárduljon.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!