Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrópuding eperrel
3x
2x
0.0x
Túrópuding eperrel recept
Hozzávalók:
- 6 személyre:
- a tésztához:
- 25 dkg tehéntúró
- 6 evőkanál porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg zselatinpor
- 4 dl tejszín
- 25 dkg eper
- az öntethez:
- 25 dkg eper
- 5 evőkanál cukor
Elkészítés:
A túrót áttörjük, és a porcukorral, a citromhéjjal meg a vaníliás cukorral ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 deci hideg vízbe áztatjuk, majd lassan melegítve föloldjuk. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk, a többit egészben hagyjuk. A túróba óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot meg az epret, azután a zselatint is belecsorgatjuk. Egy kb. 1 literes űrtartalmú, alufóliával kibélelt tűzálló tálba simítjuk, hűtőszekrényben megdermesztjük, végül deszkára borítjuk. Eperöntetet kínálunk hozzá, ami úgy készül, hogy az epret villával összetörjük, és a cukorral ízesítve 2-3 percig főzzük, utána hűlni hagyjuk. Akkor jó, ha a szörphöz hasonló állagú.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!