Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrópuding eperrel

3x      2x   0.0x
Túrópuding eperrel recept

Túrópuding eperrel recept

Hozzávalók:

  • 6 személyre:
  • a tésztához:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg zselatinpor
  • 4 dl tejszín
  • 25 dkg eper
  • az öntethez:
  • 25 dkg eper
  • 5 evőkanál cukor



  

Elkészítés:

A túrót áttörjük, és a porcukorral, a citromhéjjal meg a vaníliás cukorral ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 deci hideg vízbe áztatjuk, majd lassan melegítve föloldjuk. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk, a többit egészben hagyjuk. A túróba óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot meg az epret, azután a zselatint is belecsorgatjuk. Egy kb. 1 literes űrtartalmú, alufóliával kibélelt tűzálló tálba simítjuk, hűtőszekrényben megdermesztjük, végül deszkára borítjuk. Eperöntetet kínálunk hozzá, ami úgy készül, hogy az epret villával összetörjük, és a cukorral ízesítve 2-3 percig főzzük, utána hűlni hagyjuk. Akkor jó, ha a szörphöz hasonló állagú.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!