Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrós és almás táska
2x
1x
0.0x
Túrós és almás táska recept
Hozzávalók:
- 6-6 darabhoz:
- egy adag kész, félRama margarinas kelt tészta
- a túrótöltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 1 tojássárgája
- 3-4 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- az almatöltelékhez:
- 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 2 alma
Elkészítés:
A félvajas kelt tésztát az ananászos csigánál leírt módon készítjük el. Utána 32x24 centis téglalappá nyújtjuk, és 8 centis négyzetekre vágjuk. A túrót áttörjük, a tojássárgájával, a cukorral meg a vaníliás cukorral összekeverjük, a citromhéjjal ízesítjük. 6 tésztadarab közepére halmozzuk, és a sarkait ráhajtva batyuvá formáljuk. A pudingporból a tejjel meg a cukorral sűrű krémet főzünk. Amikor kihűlt, a maradék tésztalapok egyik felére halmozva egyenletesen elosztjuk. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, a magházukat kimetsszük, húsukat fölszeleteljük és a krémre rakjuk. A tészta másik felét ráhajtjuk, végül a tetejüket néhány helyen bevagdossuk. Utána a túrós batyuval együtt tepsire rakjuk, langyos helyen 30 percig kelesztjük, végül előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 25 percig sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!