Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrós és almás táska

2x      1x   0.0x
Túrós és almás táska recept

Túrós és almás táska recept

Hozzávalók:

  • 6-6 darabhoz:
  • egy adag kész, félRama
    margarinas kelt tészta
  • a túrótöltelékhez:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 tojássárgája
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • az almatöltelékhez:
  • 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 alma



  

Elkészítés:

A félvajas kelt tésztát az ananászos csigánál leírt módon készítjük el. Utána 32x24 centis téglalappá nyújtjuk, és 8 centis négyzetekre vágjuk. A túrót áttörjük, a tojássárgájával, a cukorral meg a vaníliás cukorral összekeverjük, a citromhéjjal ízesítjük. 6 tésztadarab közepére halmozzuk, és a sarkait ráhajtva batyuvá formáljuk. A pudingporból a tejjel meg a cukorral sűrű krémet főzünk. Amikor kihűlt, a maradék tésztalapok egyik felére halmozva egyenletesen elosztjuk. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, a magházukat kimetsszük, húsukat fölszeleteljük és a krémre rakjuk. A tészta másik felét ráhajtjuk, végül a tetejüket néhány helyen bevagdossuk. Utána a túrós batyuval együtt tepsire rakjuk, langyos helyen 30 percig kelesztjük, végül előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 25 percig sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!