Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zabkorpás-csokoládés keksz

1x      1x   0.0x
Zabkorpás-csokoládés keksz recept

Zabkorpás-csokoládés keksz recept

Hozzávalók:

  • Kb. 70 darabhoz:
  • 20 dkg Rama
    margarin
  • 23 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 13 dkg finomliszt
  • 16 dkg zabkorpa
  • 6 dkg durvára vágott étcsokoládé
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 1,5 dl tejszín



  

Elkészítés:

A Rama
margarint a cukorral habosra keverjük, a tojást hozzáadjuk. A lisztet, a zabkorpát, a csokoládét, a sütőport, a vaníliás cukrot meg a sót összekeverjük. A Rama
margarinos masszába dolgozzuk, és a tejszínt hozzáadjuk. Vízbe mártott kiskanállal sütőpapírral bélelt tepsire púpozzuk, de egy tepsire csak 4x4 halmocskát rakunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 12 percig sütjük. Fémdobozban hetekig eláll.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!