Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Zabpelyhes-almás lepény
1x
1x
0.0x
Zabpelyhes-almás lepény recept
Hozzávalók:
- 32 szelethez:
- a tésztához:
- 3-4 evőkanál szójagranulátum
- 1,5 kg leveses alma
- 50 dkg zabpehely
- 10 dkg Rama margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál mézessütemény-fűszerkeverék (vagy őrölt fahéj és szegfűszeg)
- 8-10 dkg mazsola
- 10 dkg mogyoró (nem sózott)
- 35 dkg lekvár
- a tepsi kikenéséhez:
- Rama margarin
Elkészítés:
A szójagranulátumot 15-20 percre kb. 2 deci meleg vízbe áztatjuk. Az almából 1 kilónyit lereszelünk, a többit 1-1,5 centis kockákra vágjuk. A zabpelyhet a vajjal összekeverjük, a kinyomkodott szóját meg a reszelt almát hozzáadjuk. A citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral ízesítjük, majd kivajazott nagy tepsibe nyomkodjuk. Akkor jó, ha nem száraz, hanem kissé leveses, mert a pehely csak így puhul meg. A fölkockázott almát a fűszerkeverékkel ízesítjük, egyenletesen a tésztára terítjük, kicsit bele is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 percig sütjük. Ezalatt a mazsolát leforrázzuk, a mogyorót durvára vágjuk. A lepényt a lekvárral megkenjük, a mazsolával meg a mogyoróval megszórjuk, és a sütőbe visszatolva 5-8 percig sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!