Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zabpelyhes-almás lepény

1x      1x   0.0x
Zabpelyhes-almás lepény recept

Zabpelyhes-almás lepény recept

Hozzávalók:

  • 32 szelethez:
  • a tésztához:
  • 3-4 evőkanál szójagranulátum
  • 1,5 kg leveses alma
  • 50 dkg zabpehely
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál mézessütemény-fűszerkeverék (vagy őrölt fahéj és szegfűszeg)
  • 8-10 dkg mazsola
  • 10 dkg mogyoró (nem sózott)
  • 35 dkg lekvár
  • a tepsi kikenéséhez:
  • Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A szójagranulátumot 15-20 percre kb. 2 deci meleg vízbe áztatjuk. Az almából 1 kilónyit lereszelünk, a többit 1-1,5 centis kockákra vágjuk. A zabpelyhet a vajjal összekeverjük, a kinyomkodott szóját meg a reszelt almát hozzáadjuk. A citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral ízesítjük, majd kivajazott nagy tepsibe nyomkodjuk. Akkor jó, ha nem száraz, hanem kissé leveses, mert a pehely csak így puhul meg. A fölkockázott almát a fűszerkeverékkel ízesítjük, egyenletesen a tésztára terítjük, kicsit bele is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 percig sütjük. Ezalatt a mazsolát leforrázzuk, a mogyorót durvára vágjuk. A lepényt a lekvárral megkenjük, a mazsolával meg a mogyoróval megszórjuk, és a sütőbe visszatolva 5-8 percig sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!