Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zabpelyhes-mézes őzgerinc

2x      1x   0.0x
Zabpelyhes-mézes őzgerinc recept

Zabpelyhes-mézes őzgerinc recept

Hozzávalók:

  • Kb. 15 szelethez:
  • a tésztához:
  • 10 dkg zabpehely
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg méz
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 mokkáskanál só
  • fél-fél mokkáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
  • csipetnyi reszelt szerecsendió
  • 1 narancs vagy citrom reszelt héja
  • a forma kikenéséhez:
  • Rama
    margarin
  • a töltéshez:
  • 10 dkg szederlekvár
  • a tetejére:
  • 5-6 dkg mandula
  • 14 dkg étcsokoládé



  

Elkészítés:

A zabpelyhet kb. 40 percre a tejbe áztatjuk. A tojást kissé fölverjük, majd a mézzel tovább habosítjuk. Az olajat belecsorgatjuk, a sütőporral összekevert lisztet meg a tejes zabpelyhet hozzáadjuk. Megsózzuk, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a szerecsendióval és a narancshéjjal fűszerezzük. Kivajazott őzgerincformába simítjuk, azután előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Amikor kihűlt, félbevágjuk, a lekvárral megtöltjük, a mandulával megtűzdeljük, végül olvasztott csokoládéval bevonjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!