Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Zabpelyhes-mézes őzgerinc
2x
1x
0.0x
Zabpelyhes-mézes őzgerinc recept
Hozzávalók:
- Kb. 15 szelethez:
- a tésztához:
- 10 dkg zabpehely
- 2,5 dl tej
- 2 tojás
- 12,5 dkg méz
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg finomliszt
- 1 mokkáskanál só
- fél-fél mokkáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
- csipetnyi reszelt szerecsendió
- 1 narancs vagy citrom reszelt héja
- a forma kikenéséhez:
- Rama margarin
- a töltéshez:
- 10 dkg szederlekvár
- a tetejére:
- 5-6 dkg mandula
- 14 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A zabpelyhet kb. 40 percre a tejbe áztatjuk. A tojást kissé fölverjük, majd a mézzel tovább habosítjuk. Az olajat belecsorgatjuk, a sütőporral összekevert lisztet meg a tejes zabpelyhet hozzáadjuk. Megsózzuk, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a szerecsendióval és a narancshéjjal fűszerezzük. Kivajazott őzgerincformába simítjuk, azután előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Amikor kihűlt, félbevágjuk, a lekvárral megtöltjük, a mandulával megtűzdeljük, végül olvasztott csokoládéval bevonjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!