Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Zöldbabfőzelék
2x
1x
0.0x
Zöldbabfőzelék recept
Hozzávalók:
- 500 g zöldbab
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- 3 ek. olaj
- 1 ek. liszt
- pirospaprika
- 1 pohár tejföl
- egy kevés ecet
- cukor
Elkészítés:
A zöldbabot megmossuk, lecsöpögtetjük, végüket egyenként levágva leszálkázzuk, vagyis a középen hosszában húzódó rostszálat lehúzzuk. A már szálkátlan babot 2 centis darabokra vágjuk, és lábasba tesszük. 500 ml vizet ráöntünk, és felforraljuk. Közben a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, megsózzuk, lefödve, kis lángon kb. 25 perc alatt puhára főzzük. Világosbarna rántást készítünk, tűzről lehúzzuk, pirospaprikával meghintjük, vizzel kikevert tejföllel azonnal felengedjük. A bab forró levéből egy merőkanálnyit belemerünk, simára keverjük, és a babra öntjük, pár percig kevergetve forraljuk, ezalatt a főzelék kellően besűrűsödik. Cukorral, ecettel ízesítjük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!